(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Dalamánkový tmavý chléb

Potřebné ingredience
460ml vody 2 lžíce octa 3 lžíce oleje 15 dkg hladké mouky 300 g pšeničné tmavé chlébové mouky 300 g žitné tmavé chlébové mouky 2 lžičky soli 1 kostka droží nebo 1 sáček instatního droždí 1 lžíce melasy 3 lžíce celého kmínu
Postup přípravy
Do domácí pekárny vložíme vodu,olej,ocet,sůl,cukr,promíchanou mouku a droždí,zapneme pekárnu na program kynutá těsta po vykinutí chleba upečete .Chleba je úžasně nadýchaný,.Prostě mňam!!!!!!!Pokud nemáte rádi kmín nemusíte ho tam dávat.Mám pekárnu Moulinex na 750 a 1000g( s jednou metličkou),ale pokud máte větší pekárnu trošku zvýšíte poměr mléka,mouky,cukru,soli a droždí

x

x

x
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

anaba
(upraveno)
9. 7. 2016, 8:06
určitě vyzkouším

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
24. 6. 2012, 11:36
Zrovna se tady hrabu v receptech, že bych upekla nějaký tmavý chleba a vidím ten váš receptík. Tak fajn, jdu na to. Sice nemám pekárnu, ale peču to normálně i v troubě

nahlásit

Česťa kuba
(upraveno)
24. 6. 2012, 11:26
Ten vypadá nádherně a ta prasklina, no určitě vyzkouším




nahlásit