(recept
si oblíbilo 464 návštěvníků)
cca 30 ks
Česká
50 minut
KRAPLE - DOPORUČUJI (RODINNÝ RECEPT)

Potřebné ingredience
35 dkg hladké mouky, 30 dkg másla, 2 žloutky, 4 lžíce mléka, 1 lžíce octa, 1 lžíce rumu.Moučkový cukr na obalení.
vál, forma na cukroví
Postup přípravy
Suroviny dáme na vál a zpracujeme v těsto,necháme 1/2 hodiny odpočinout.
Poté rozválíme na plát silný cca 1 cm a vypichujeme různé tvary,cukroví se při pečení krásně nafukuje a uvnitř vznikne dutinka :-)
Teplé balíme v moučkovém cukru.Těsto se nesmí nechat dlouho přeležet je potom tuhé !!
Cukrovíčko velice doporučuji,jen se rozplývá na jazyku !! Nebojte se toho octa,ve výsledku,není vůbec cítit.
Poté rozválíme na plát silný cca 1 cm a vypichujeme různé tvary,cukroví se při pečení krásně nafukuje a uvnitř vznikne dutinka :-)
Teplé balíme v moučkovém cukru.Těsto se nesmí nechat dlouho přeležet je potom tuhé !!
Cukrovíčko velice doporučuji,jen se rozplývá na jazyku !! Nebojte se toho octa,ve výsledku,není vůbec cítit.

těsto

šup do trouby

dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2009, 18:54
kolek je prosím plechů z téhle dávky?Děkuji

nahlásit
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 19:05
@Hyzule
Marcelko,teď jste mě zaskočila
já to dělala z 1 1/2 dávky a je toho opravdu hodně
ale je tak výborné




nahlásit

Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2009, 19:56
@Moncicak77
prubnu teda jednu dávku a uvidí se.Letos chci nějaké nové druhy a tohle vypadá fakt skvěle. a hlavně ryché
děkuji




nahlásit
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 21:30
@Hyzule
Marcelko,vyzkoušejte a potom písněte
receptíků mám po babičce opravdu dost,budu postupně přidávat
tady je jen problém,že už mám napečeno ale slepuju a zdobím až mnohem později a tady je lepší dávat foto hotového výrobu at člověk vidí jak to vypadá hotové



nahlásit

taba
(upraveno)
6. 12. 2009, 18:50
..vypadá nádherně, musíme ho taky vyzkoušet...

nahlásit
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 19:01
@taba
Moni,vyzkoušejte,vřele doporučuji,je to fakt jemná lahůdka


nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
6. 12. 2009, 17:15
Moni,kdy je vhodné péct tohle cukroví?
A taky mi vadí ocet
Opravdu se tam dává?
Nebude těsto cítit octem?
Děkuji za odpověd







nahlásit
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 18:47
@Hnědovláska
Jani
tohle cukroví už můžete dělat ted,já ho dělala včera
ocet vám tam nemusí vůbec vadit,není v cukroví absolutně cítit a taky to přerazí ten rum
opravdu se toho vůbec ale vůbec nebojte,cukroví stojí za to




nahlásit

xjeny
(upraveno)
6. 12. 2009, 15:06
Ahoj Moni, recept vypadá moc zajímavě a jednoduše, že bych ho zvládla i já úplný antitalent
jen mě zaráží ten ocet - opravdu se tam dává? Chuťově si to nedokážu představit
A ještě bych se zeptala - píšete, že těsto se nesmí nechat dlouho přeležet, znamená to, že se má cukroví péct až těsně před Vánoci? Díky za odpověď
Jana



nahlásit
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 18:51
@xjeny
Jani,cukrovíčko opravdu zvládne každý,je to jednoduché
a jak jsem psala octu se vůbec nemusíte bát, v hotovém cukroví ho absolutně neucítíte
když ho někomu nabídnete,tak nebude ani vědět že v těstě je ocet
Nesmí se nechat moc přeležet těsto,při válení je potom tuhé,ale já to měla na stole asi hodinku a těsto bylo krásně měkkoučké
A tohle cukroví už se může péct ted





nahlásit

Tlamička
(upraveno)
6. 12. 2009, 15:12
@xjeny
Já to taky tak pěču a ocet tam není ani malinko cítit.To nepoznáte že tam je nebojte
Jinak já už mam kraple hotový,dělam je vždy takhle dopředu a nikdy se nic cukroví nestalo


nahlásit
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 18:52
@Tlamička
Tohle cukroví zbožnuju,je opravdu výborné,jemné
kdo nemá moc rád krémové,tohle doporučuju


nahlásit

Tlamička
(upraveno)
6. 12. 2009, 21:17
@Moncicak77
Jo jo já vím už mam kraple upečené asi týden
Mě taky chutná ale manželovi moc ne
Alespoň je víc pro mě




nahlásit
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 21:27
@Tlamička
U nás to chutná hodně mě a synovi (2 roky)
přítel raději cukroví s krémem


nahlásit