Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Jogurtové Be Be řezy s karamelem

0.0
Jogurtové Be Be řezy s karamelem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL teplé vody, 5 PL oleje. Krém: 250 g másla, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 1 zkaramelizované Salko. Náplň: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 ml smetany ke šlehání, 70 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 6 želatinových plátků. Dále: Be Be sušenky (1 balíček nestačí), strouhané ořechy na posypání.

Postup přípravy

Na rodinnou oslavu jsem udělala tyto řezy, ve kterých je sladký krém vyvážený jogurtovou náplní.

Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme od pěny, přidáme olej a prosátou mouku s práškem. Ručně vmícháme sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Korpus necháme vychladnout. Změklé máslo, tvaroh i Salko vyšleháme do hladkého krému. (Všechny tři suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.) Krém natřeme na korpus, poklademe sušenkami a zalijeme náplní. Náplň: jogurt smícháme s cukry a lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Vlijeme rozpuštěnou želatinu (podle návodu na sáčku). Moučník posypeme ořechy a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Poznámka: Vrstvu krému budete mít trochu vyšší než mám já, protože jsem použila část krému do tunelu. Náplň pěkně ztuhne a řezy se dobře krájí, jsou jemné a je jich hodně.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Aluch 11. 8. 2015, 11:26
Děkuji za recept! (F) Vypadají nádherně a kombinace tvaroh, jogurt a karamel je luxusní!!! To my můžem ,-) ^o) (D)
laskonka333 11. 8. 2015, 10:28
(C)krásny (C)
Latimeriepodivna 29. 7. 2015, 12:58
Tyto řezy se staly nejoblíbenějším zákuskem celé druhé třídy ZŠ Stonařov (Y) (upekla jsem jim je na den dětí) - na otázku, které zákusky jim mám udělat za výzo, zazněla opět jednoznačná odpověď - KARAMELOVÝYYY (jen tam nedávám tolik tvarohu - jen trošku) (L) (L) (L) (L)
spero 29. 7. 2015, 14:39
@Latimeriepodivna Jé Leničko, to jste mě moooooc potěšila takovou zprávou. Děkuji!!!! (F) (F) (F)
Latimeriepodivna 10. 8. 2015, 18:14
@spero To já děkuji za recept. už vybírám "recept roku" na příští školní rok ,-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie