Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Medovooříškové řezy

0.0
Medovooříškové řezy

Potřebné ingredience

KORPUS: 100 ml tekutého medu (často mi tam padne víc :D), 50 ml oleje, 50 ml mléka, 2 vejce, 150 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 30 g nasekaných (na hrubo namletých) oříšků, Nuttela, Nugeta, prostě nějaký lískooříškový krém/pomazánka, máslo dle potřeby, sladké kakao (granko) POVRCH ŘEZŮ: 20 g strouhaných lískových oříšků (krokant), med, čokoládová (bílá) poleva.

Postup přípravy

Zamícháme žloutky s medem a olejem, přidáme ostatní suroviny a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto natřeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 150°C do zlatova (20 minut). Korpus nevyskočí příliš vysoký, tak cca 5cm. Zchladlý korpus prořízneme na dva pláty (naříznu si všechny rohy ve stejné výšce - v polovině výšky korpusu), zářezy protáhnu nit a pomalu stahuji oba konce nitě k sobě - korpus se rozdělí pěkně rovně). Spodní plát pomažeme lískooříšk.krémem, který smícháme s máslem a popř. kakaem - jde to snáz, když je nutela rozteklá (kelímek vložte do teplé vody) a máslo povolené. Poté přiklopíme horní plát a necháme zchladit, poté horní plát potřeme slaboulinkou vrstvou medu, do které opatrně zatlačíme namleté oříšky (nebo krokant) a cik cak pocákáme čoko (nebo bílou) polevu. Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sendy82 13. 2. 2013, 15:46
Zkusila jsem,chutově výborné,ale ač jsem dělala na menší plech vyška byla tak 1,5 cm....rozkrojit to ani nahodou nešlo.....překrojila jsem tedy jen na dvě části. Chuťově ale moc dobre,příště ale min ze dvou davek aby to bylo vysoke slibenych 5cm.
Davonka 19. 2. 2013, 1:23
@Sendy82 Jsem ráááda, že vám doma chutnalo, zradu v receptíku jsem nenašla, ale je pravda, že se těsto příliš nezvedne, 4-5cm je úplné maximum...
jitullka 19. 2. 2013, 15:34
@Davonka myslíte že stačí když ten plech vymažu a vysypu *-) došel mi pečící papír a nikam se mi jen kvůli tomu nechce (zima)
Davonka 19. 2. 2013, 21:16
@jitullka Ježíííš, Jitko, já nevím, ono to ale nijak nelepí, když se upeče, takže by to stačit mohlo... :-$ :-$ :-$
jitullka 20. 2. 2013, 16:24
@Davonka Tak jsem je upekla,ani jsem nemusela vysypávat,ale taky mi to moc nenabylo takže jsem korpus přepůlila a tím pádem to bylo malé a do 10ti minut to bylo pryč. Příště udělám z dvojité dávky,je to moc dobré. Možná místo nutely zkusím ořechovou náplň.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie