Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Tažený závin

0.0
Tažený závin

Potřebné ingredience

2 lžíce sádla, 1lžíce octa, 0,25 l vody, 1 vejce, 500 g hladké mouky, špetka soli

Postup přípravy

Rozehřáté sádlo smícháme s vodou, octem a vejcem, přidáme osolenou mouku a řádnĕ propracujeme. Necháme přikryté odpočinout ( na vále zaklopím mísou, ve které jsem to dĕlala). Pak rozdĕlíme tĕsto na části, trochu vyválíme a pak už jen vytahujeme, na čisté utĕrce rozprostřeme, plníme klasicky jako štrůdl, nebo i na slano (zelí, škvarky...) Před pečením potíráme vejcem.

Rodinka má ráda hooodnĕ jablek a teninké tĕsto. K jablíčkám přidávám i ořechy a rozinky v rumu, občas kokos, višnĕ, na fotu jabka se švestkama.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabikaKa 6. 1. 2013, 20:18
Naša rodinka miluje ťahanú štrúdlu. Robím ju presne tak. Bože, zajtra ju urobím, normálne mi tečú sliny. (zajic)
petulisek 7. 1. 2013, 11:51
@gabikaKa Taky se na ni chystám, tak ať Vám chutná (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie