Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Chleba ala KVASKOVY od uživatelky Magdalena H. (L_B) ID 9592

0.0
Chleba ala KVASKOVY od uživatelky Magdalena H. (L_B) ID 9592

Potřebné ingredience

700g mouky (vetsinou micham 150g zitne chlebove, 150g hladke psenicne a 400g psenicne chlebove - ale fantazii se meze nekladou a kdyz neni nic jineho pri ruce, tak jde pouzit i klasicka hladka mouka, jenom bude chlebik svetlejsi)...../ 350ml vody...../ 1/4lzicky sus. drozdi...../ 3lzicky soli...../ kmin, popr. seminka (mam namichano sezam+lnene+slunecnice)

Postup přípravy

Tento recept je pomerne narocny na cas, ale nastesti ne na praci:), takze za 3hodinky chleba mit nebudete, ale zato az ho vyzkousite, urcite litovat nebudete...!:)

Experimentovala jsem dlouho predlouho s ruznymi formami kvasku, suseneho kvasku, atd, ale porad to nebylo ono, popr. to na mou linou povahu bylo moc slozite...:)

Takze po vsech experimentech jsem se propracovala k nasledujici technologii o 3 jednoduchych krocich:

1. KROK - zamichej a zapomen:)
- vsechny suroviny dam vecer do domaci pekarny na program "testo", necham projet program a na dalsich cca 12 -15hodin si testa vubec nevsimam...:)
- rano je testo krasne nakynute ke kraji nadoby (mam Eta Harmony) - suroviny vlastne zacaly pracovat a zacal vznikat a nabihat kvasek - navic kynuti je podporene tou trosinkou drozdi (kdo nechce, tak drozdi ani nemusi davat, testo by nakynulo i tak)

2. KROK - prendej a zapomen:)
- testo vyklopim na pomouceny val, poradne prohnetu, popr. prisypu trochu mouky, aby se testo nelepilo a vytvaruju kouli, kterou dam do pomoucene osatky. Osatku prikryju uterkou a necham znovu nakynout. Tato cast mi vetsinou vyjde na dobu pred obedem, kdy se motam v kuchyni, takze testo krasne kyne v teploucku vedle zapnuteho sporaku:)

3. KROK - pec a NEzapomen:)
- az je testo nakynute po kraj osatky, prendam ho opatrne na plech tak, ze plech si polozim dnem vzhuru na osatku a cele to preklopim. Mezitim si zapnu troubu. Pokud je trouba uz predehrata, chleba tam jde rovnou, pokud neni, tak jeste ceka na plechu na lince pod uterkou. Pecu cca 20-30min na 220st a pak dalsi cca 20min na 180st. Chleba se musi pec min. 40-50min - i kdyz mate pocit, ze kurka uz je hotova, tak ho tam jeste nechte - muzete ho prikryt alobalem, aby se neprichytil.
To, ze je chleba hotovy, poznam tak, ze potukam na spodni stranu a musi to byt "zvonivy" duty zvuk - pokud je moc mekky, tak je potreba jeste chvilku dopect.
Upeceny chleba nechame chladnout na mrizce, aby nam nezavlh.




RECEPT JE OD UŽIVATELKY Magdalena H. (L_B) ID 9592 PŘILOŽENA FOTOGRAFIE JE MOJE VLASTNÍ. tÍMTO BYCH CHTĚLA VELMI PODĚKOVAT UŽIVATELCE ZA UŽASNY RECEPT, JELIKOŽ CHLEBA JE VÝTEČNÝ!!!!!!!!!!!!

rozkrojený

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jenny08 24. 4. 2015, 18:37
Dobré odpoledne peču tenhle Váš chleba už delší dobu, je prostě skvělý, pokaždé jiný podle množství vody kterou přidávám dle potřeby. Prostě vyskoušela jsem vícero receptu. Tenhle prostě u nás bezkonkurenční!!!! Děkuji (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie